«Пам’яті героїв Крут»

2017-01-27

/Files/photogallery/1013/GEDC2546.JPG

Луків Микола - Крути


Ще юнаки, ще майже діти,
А навкруги і смерть, і кров.
"На порох стерти, перебити!" —
Іде на Київ Муравйов.
Полків його не зупинити,
Та рано тішаться кати:
Коли стають до зброї діти,
Народ цей — не перемогти!

«29 січня 1918 року біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині сталась трагедія, яка сколихнула, пробудила всю Україну. У цей день жменька юнаків у нерівному бою віддала своє життя, але відстояла честь України…

Студенти, курсанти, школярі – виявилися у своєму патріотизмі вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім'я волі свого народу».

Учнівський та педагогічний колективи Великоскельовської ЗОШ та працівники сільського будинку культури вшанували пам'ять юних Героїв, які загинули у бою під Крутами.

У школі відбувся виховний захід «Пам’яті героїв Крут», присвячений пам’яті молодих хлопців, воїнів, борців за незалежність України – Героїв Крут. Старшокласники та вчителі підготували декламування віршів, переглянули відео «Сторінками історії героїв Крут», зробили історичний екскурс в ті роки.

Працівники будинку культури – Буйлук Світлана Григорівна та Скринько Надія Іванівна розповіли про історичні події, що відбувались у 1918 році, обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, знайомилися з історичними документами щодо подій під Крутами. Основну увагу звернули на базові цінності українського суспільства, осмислення непростого досвіду державотворення, вшанування героїзму подій під Крутами.

В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка. Вона не є зразком військового мистецтва. Просто це – символ нескореного духу нашої нації.

Нехай пам'ять про наших Героїв, які загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

Кiлькiсть переглядiв: 189

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930