• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • « Тарас Шевченко – гордість і слава України».

« Тарас Шевченко – гордість і слава України».

2017-03-14

/Files/photogallery/1021/GEDC2558.JPG

Тарас Шевченко – гордість і слава України.

Березень в Україні називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас, і щорокуновим, неповторним. Він – невмируща слава українського народу. Поезія Тараса Шевченка оновлює нам серця. Вчить бути милосердними і любити свою україну.

До Шевченкових днів у Великоскельовській школі вчителі, учні школи, сільський бібліотекар, директор будинку культури провели тематичну годину: « Тарас Шевченко – гордість і слава України». На заході було презентовано книжкову виставку « Наш вчитель, геній і пророк», де були представлені нові книги про життєвий і творчий шлях поета.

Діти з цікавістю слухали літературно – поетичну композицію про Великого Кобзаря, мандруючи стежками його життя і творчості,яку підготували та провели вчитель української мови та літератури Окунєва Аліна Ігорівна,шкільний бібліотека Швець Людмила Петрівна, сільський бібліотекар Скринько Надія Іванівна, директор будинку культури Буйлук Світлана Григорівна. Педагог-організатор школи - Швець Олена Олександрівна підготувала та представила увазі учнів презентацію « Шевченко – художник.» Під час презентації діти мали змогу познайомитись з картинами, портретами, ілюстраціями, які залишив він нам у спадок.

Тарас Григорович Шевченко – постать велитенська та особлива. Серед світових геніїв важко назвати імя поета, вірші якого перелелися б таким широким потоком у музичні твори та охопили майже всі музичні жанри. Присутні на заході насолоджувались піснями на слова великого поета « Зоре моя вечірняя.», « Заповіт.» у виконанні учнів школи, яких підготувала вчитель музики Пащенко Надія Григорівна. Цікаву вікторину « Наш Шевченко.» провела Окунєва Альбіна Ігорівна вчитель української мови і літератури.

Чудову поетичну хвилинку подарували для присутніх учні школи Мусієнко Поліна, Ярошенко Віктор,Нестерова Людмила, Коряченко Вадим, Бабич Давид, Тягній Софія, Донченко Данило, Богошура Леоніла,Токар Назар, Ломська Анна, Шевченко Олександр, Мавріц Дарія, які читали вірші улюбленого поета, висловлюючи шану великому сину України.

Великий Кобзар своїми творами обєднав всіх Українців і продовжує це робити зараз. І хочеться вірити, що на нашому шляху буде завжди Тарасова пристрасть, Тарасова мудрість, Тарасове невмируще слово. На останок заходу всі приєднались до Міжнародного флешмобу « Clobal Shevehenko» організатори, якого закликали українців всього світу одночасно прочитати вірш « В казаматі» ( Мені однаково чи буде….), це голос митця, який сповнений болю не за себе, а за рідну Україну.

Кiлькiсть переглядiв: 281

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031