• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень ОБЖ «Безпека у твоєму житті».

Тиждень ОБЖ «Безпека у твоєму житті».

2017-04-07

/Files/photogallery/1029/qsGYI2K4Elc.jpg

Згідно з річним планом школи на 2016/2017 навчальний рік, на виконання наказу по відділу освіти Світловодської районної державної адміністрації від 01 вересня 2016 року №132 «Про проведення Тижнів знань безпеки життєдіяльності у навчальних закладах району у 2016/2017 навчальному році» та з метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи з населенням щодо запобігання травматизму в навчально-виховному процесі й побутового характеру, виховання поважного ставлення до безпеки людини, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань безпечної життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу, з метою навчання умінню прогнозувати небезпечні ситуації та знаходити правильні рішення щодо безпечного виходу з цих ситуацій, виховання у дітей поваги до працівників різних професій з 03 по 07 квітня 2017 року в Великоскельовській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів пройшов Тиждень безпеки життєдіяльності «Безпека у твоєму житті!»

3а підсумками Тижня безпеки життєдіяльності (в рамках якого проводяться тренування з учасниками навчально-виховного процесу щодо надзвичайних ситуацій та дій під час виникнення пожеж а такод день ЦЗ) на тему: «Безпека у твоєму житті» у школі були проведені такі заходи:

Тиждень безпеки життєдіяльності розпочато загальношкільною лінійкою, яку підготувала вчитель ОБЖ Рєпіна А.М. В усіх класах пройшли уроки безпеки та тематичні бесіди «Найбільша цінність - це життя. Бережімо його»

Протягом тижня школярі відвідали тематичну виставку літератури «Школа безпеки», підготовлену бібліотекарем школи Швець Л. П.

Учні брали активну участь у конкурсі малюнків «Безпека у твоєму житті».

Цікаве та корисне практичне заняття «Надання першої домедичної допомоги у надзвичайних ситуціях» підготували медична сестра Богошура В.В. та сільський фельдшер Великий О.М.

Класоводами 1-4 класів (Іщенко І. І., Швець Л. П., Бурлакою С. А, Григоренко Т. А.) було проведено цікаву театралізовану гру «ЦЗ – безпека життєдіяльності в НС», де діти ознайомилися з найбільш характерними для нашої місцевості надзвичайними ситуаціями, дізналися про порядок і способи оповіщення населення, про можливі наслідки аварій, катастроф, ознайомилися зі способами захисту.

Також в рамках тижня вчитель фізичного виховання Окунєв І.А. підготував заходи до Всесвітнього дня здоров’я: спортивні змагання «Хто здоровий, той сміється, все йому в житті вдається» (5-9 класи), вікторини, тематичні години спілкування, спортивні змагання.

Під час тематичного заняття «Дитина і природа» учні 1-4 класів здійснили уявну мандрівку в природу та побували на таких зупинках, як «Дружимо з водою», «Чарівний світ рослин», «Все про гриби», «Чужа собака».

Цікаво та змістовно пройшов виховний захід з учнями 5-9 класів «Безпечна подорож країною». Щоб закріпити набуті знання, діти взяли участь у вікторинах «Це повинен знати кожен» (5-9 класи) і «Будь уважним на дорозі» (1-4 класи).

Проведення Тижня було насичене різноманітними видами робіт. Класні керівники також щоденно проводили заходи різні за змістом і формою, а саме: бесіди, диктанти, ігри, вікторини, виховні години, практичні заняття з першої медичної допомоги, тестування, перегляди відео- та мультиплікаційних фільмів, диспути, конкурси малюнків та ін..

Заходи, які педагогічний колектив провів з 03 по 07 квітня 2017 року були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. Всі заходи під час проведення Тижня безпеки життєдіяльності (в рамках якого проводиться день ЦЗ) на тему: «Безпека у твоєму житті» пройшли на належному рівні. Кожен день був цікавим, корисним та різноманітним. Найбільш ефективною формою роботи в школі є проведення тижнів безпеки життєдіяльності, так як дозволяє надати дітям елементарних знань з питань особистої безпеки, вивчення правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, особливо тих, вірогідність виникнення яких достатньо висока на тій чи іншій території, та в які можуть потрапити саме діти. Таким чином, Тиждень безпеки життєдіяльності (в рамках якого проводиться день ЦЗ) дав можливість цілеспрямовано здійснювати процес виховання з формування позитивної мотивації у школярів до вивчення правил безпечної поведінки в різних небезпечних ситуаціях, підвищити рівень практичної підготовки учнів до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, закріпити отримані знання на практиці, відпрацювати стереотипи поведінки школярів в умовах загрози та виникнення НС.

Кiлькiсть переглядiв: 196

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930