• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "Сірники не чіпай - вогонь не закликай!"

"Сірники не чіпай - вогонь не закликай!"

2017-10-27

/Files/photogallery/1059/P71106-095538.jpg

Відповідно до статті 11 Закону України «Про дорожній рух», статей 39-41 Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», пункту 6.1.4. Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 01.08.2001 року № 563 (зі змінами), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.11.2001 року за № 969/6110, Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30.12.2014 року № 1417 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 05.03.2015 року за № 252/26697, Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 15.08.2016 року № 974, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08.09.2016 року за № 1229/29359, на виконання розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 09.02.2017 року № 58-р «Про основні заходи цивільного захисту області на 2017 рік» та з метою проведення цілеспрямованої просвітницької роботи з учасниками навчально-виховного процесу навчальних закладів області щодо профілактики травматизму невиробничого характеру, виховання поважного ставлення до безпеки людини, усвідомлення необхідності вироблення навичок із дотримання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях, що виникають при порушенні життєвого процесу в побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі, удосконалення навичок працівників навчальних закладів щодо організації заходів із забезпечення збереження життя та здоров’я учнів в умовах надзвичайних ситуацій, підвищення рівня інформаційно -роз’яснювальної роботи з питань забезпечення безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу з 23 по 27 жовтня 2017 року в «Великоскельовському НВК» КЗ «Павлівське НВО» пройшов Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему «Сірники не чіпай – вогонь не закликай».

Тиждень знань Пожежної безпеки розпочато загальношкільною лінійкою , яку підготувала вчитель ОБЖ Набивач І.А. для учнів 1-9 класів.

Протягом тижня протипожежної безпеки в школі була організована та проведена виставка дитячих малюнків на тему «Сірники не чіпай – вогонь не закликай». (1-6 класи) та виставка плакатів «Вогонь наш друг, та не завжди, чекати можна і біди».

Переможцями визнано ученицю 1 класу Бабич Камілу (класний керівник Григоренко Т.А.), та учнів 9 класу за кращий плакат (класний керівник Швець А.С.).

Цікаво та змістовно пройшов виховний захід «Вогонь – ворог, вогонь –друг» з учнями 1-9 класів, де діти з’ясували значення вогню в житті людини, пригадали правила протипожежної безпеки.

Класні керівники 1-9-х класів провели інформаційні та тематичні виховні години: «Вогнище - це романтично, про те дуже небезпечно», «Обережно! Вогонь – не гра», «Пожежні властивості речовин», «Первинні засоби гасіння пожежі».

Всі школярі відвідали тематичну виставку літератури «Щоб пожежі зазнати, треба правила вивчати», яку підготувала бібліотекар школи

Швець Л. П.

Учні 1-9-х класів переглянули документальний фільм про небезпечну професію рятівника. Щоб закріпити набуті знання, діти взяли участь у вікторині «Хай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває», яку підготувала вчитель ОБЖ Набивач І.А.

Ще одним цікавим етапом тижня стала спортивна розвага на тему: «І дорослим, і малечі знати 101 доречно». Організатором цієї розваги був вчитель з фізичної культури Окунєв І.А. та класні керівники початкових клпсів. Діти продемонстрували свої вміння і знання з питань особистої безпеки, змагалися в швидкості та спритності, виконуючи різноманітні фізичні вправи, вчилися одягати противогази.

Медична сестра Богошура В. В. провела практичні заняття з надання першої медичної допомоги постраждалим під час пожежі.

Проведення Тижня було насичене різноманітними видами робіт.

Класні керівники також щоденно проводили заходи різні за змістом і формою, а саме: бесіди, диктанти, ігри, вікторини, конкурси, виховні години, конкурси казок, презентації та ін.

Завершено тиждень переглядом презентації «При пожежі вихід один, телефонуй на 101!» (1-5 класи).

Найбільш ефективною формою роботи в школі є проведення тижнів знань безпеки життєдіяльності, так як дозволяють всю роботу зробити безперервною й системною та спланувати її на підвищення поінформованості учасників навчального процесу про негативні наслідки пожежі та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику від вогню.

Заходи, які педагогічний колектив провів з 23.10.2017 по 27.10.2017р. були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. Всі заходи під час проведення Тижня знань БЖ на тему: «Сірники не чіпай – вогонь не закликай» пройшли на належному рівні. Кожен день був цікавим, корисним та різноманітним.

Педагогічний колектив школи приділяє особливу увагу навчанню дітей Правилам пожежної безпеки. Ознайомлювати учнів з Правилами пожежної безпеки педагоги починають з перших днів навчання у школі. Оптимально діяти в різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях, надавати першу медичну, само- та взаємодопомогу можна навчити тільки застосовуючи різноманітні форми та методи виховної роботи, у тому числі інтерактивні, практичні, проблемно-пошукові тощо. Робота педагогів допоможе дітям убезпечити себе в реальному житті та принесе свої результати, що допоможе істотно знизити кількість пожеж за участю дітей. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. Адже з кожної маленької дитини колись виростуть дорослі люди, а потім – батьки, які будуть передавати свої знання та вміння наступним поколінням.

Педагог-організатор
Швець О.О.

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930