• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

День вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

2015-02-20

/Files/photogallery/818/DSC_9572.JPG

20 лютого 2014 року у Великоскельовській школі були проведені заходи по вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні, пам'яті загиблих під час Єврореволюції, Революції гідності, як її називають у народі.

Зранку всі учні зібралися на загальношкільну лінійку-реквієм «Небесна Сотня», де вчитель історії Нікушкіна О. А. розповіла, що у 2013-2014 роках в Україні відбулась безпрецедентна подія – народ повстав проти свавілля корумпованої влади. Внаслідок злочинного насильства влади проти громадян мирний протест перетворився на революційний рух, який призвів до корінних політичних змін, і в першу чергу змін у свідомості українців. Майдан став епіцентром суттєвих перетворень, лабораторією якісно нових суспільних відносин. Не виключено, що наслідки цього вибуху гніву і гідності, який вивільнив колосальну енергію змін даватимуться взнаки не одне десятиліття.

Протести почалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом і значно поширилися після силового розгону демонстрації у Києві вночі 30 листопада. Під час протестів відбувалися мітинги, демонстрації та студентські страйки.

21 лютого 2014 року на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями.

Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Бібліотекар школи Швець Л. П. ознайомила школярів із книжкою українського поета Кості Оверченка «Майдану віщий грім», до якої увійшли вірші народжені останніми трагічними подіями в Україні, а також поезії про минулу війну. Бібліотекар також презентувала книгу «У війні за Україну», де представлені спогади командирів батальйонів, які приймають участь у бойових діях у зоні АТО.

Також з учнями 5-9 класів було проведено годину-реквієм «У нашій пам’яті вони назавжди залишились». Вчителі та учні схилили голови перед пам’яттю людей різного віку, яких вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Кожен із цієї Небесної Сотні, як і ми мали свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.

Учні ознайомилися з революційною поезією Майдану кіровоградських поетів, збіркою «До барикад!» та переглянули відеоролик «Вічна пам’ять полеглим…» на фоні пісні «Мамо, не плач, я повернуся весною».

Кiлькiсть переглядiв: 99

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930